首页> 外文OA文献 >Psykisk helse i skolen: En kvalitativ intervjustudie av skolens opplevelse av forebygging innen psykisk helse i skolen
【2h】

Psykisk helse i skolen: En kvalitativ intervjustudie av skolens opplevelse av forebygging innen psykisk helse i skolen

机译:psykisk helse i skolen:En kvalitativ intervjustudie av skolens opplevelse av forebygging innen psykisk helse i skolen

代理获取
本网站仅为用户提供外文OA文献查询和代理获取服务,本网站没有原文。下单后我们将采用程序或人工为您竭诚获取高质量的原文,但由于OA文献来源多样且变更频繁,仍可能出现获取不到、文献不完整或与标题不符等情况,如果获取不到我们将提供退款服务。请知悉。

摘要

Temaet for denne studien er psykisk helse i skolen ut i fra et forebyggende perspektiv. Formålet med oppgaven er å få et innblikk i hvordan skolene jobber forebyggende knyttet til psykisk helse og få kunnskap om hvordan skolen forholder seg til de offentlige føringene. Videre søker jeg å kartlegge ansvarsområdet knyttet til forebygging og fokusere på gapet mellom hvem som i teorien har ansvaret for forebyggingen og hvordan arbeidet utføres i praksis.Først hentet jeg frem en teoretisk bakgrunn knyttet til emnene psykisk helse og forebygging i skolen med et fokus på hvilke offentlige føringer som lå til grunn knyttet til emnene. Jeg valgte å benytte meg av kvalitativ forskningsmetode, der jeg brukte dybdeintervju som datainnsamlingsmetode. Jeg intervjuet rektor og en avdelingsleder med spesialpedagogikk ved to skoler, én i Bergen og én i Trondheim. Intervjuene ble senere transkribert og analysert ved utgangspunkt i konstant komparativ metode, med åpen, aksial og selektiv koding.Funnene fra analysen ble videre presentert og tre overordnede forskningsspørsmål ble utarbeidet. Forskningsspørsmålene ble brukt som utgangspunkt for videre drøfting. Under drøftingen ble det fokusert på likheter og forskjeller, og den teoretiske bakgrunnen ble satt opp mot funnene fra analyseresultatene. Funnene viser at informantene opplever at det ikke er mye tid til å prioritere forebygging knyttet til psykisk helse i skolen. Det er mangel på ressurser, tid, og kunnskap om psykisk helse. Kunnskapen skolen besitter er ofte kun basert på erfaring og et godt erfaringsgrunnlag tar tid å bygge opp. Dette går negativt utover elevene som er grunnlaget for lærerens erfaring, fremfor at læreren heller har teoretisk kunnskap på forhånd og kan fokusere på å forebygge mot at eleven i det hele tatt utvikler eventuelle psykiske vansker. I følge loven er det først og fremst helsesøster som har det konkrete ansvaret for elevens psykiske helse i skolen, men mulighetene til å gjennomføre slike tiltak er ganske begrenset, da helsesøster har lite tilstedeværelse på skolen. Gjennomsnittlig er helsesøster tilgjengelig en og en halv arbeidsdag i uken, og skal på denne tiden kunne forebygge mot eventuelle vansker eller sykdom for skolens elever. Men helsesøster er ikke eneansvarlig for elevens helse, for skolen er pålagt av Opplæringsloven å legge til rette slik at skolens miljø fremmer elevens helse og er i følge Samhandlingsreformen en samarbeidspartner for skolehelsetjenesten. Økt samarbeid, bedre kommunikasjon og eventuell mer tydeligere ansvarsfordeling basert på praksis og ikke kun teori, kan være et utgangspunkt for å utføre forebyggende arbeid av psykisk helse på skolen. Dette er gunstig for eleven og oppfyller kravene de offentlige føringene pålegger skolen.
机译:这项研究的主题是从预防的角度看学校的心理健康。作业的目的是了解学校如何预防性地与心理健康相关,并了解学校如何响应公共准则。此外,我试图确定与预防有关的责任领域,并着重于理论上负责预防的人与实际工作方式之间的差距。作为主题基础的公共准则。我选择使用定性研究方法,在该方法中,我使用深度访谈作为数据收集方法。我采访了两所学校的校长和部门负责人,这两所学校分别是卑尔根一所学校和特隆赫姆一所学校。访谈随后采用恒定的比较方法进行转录和分析,并采用开放,轴向和选择性编码,并进一步介绍了分析结果,并准备了三个总体研究问题。研究问题被用作进一步讨论的起点。在讨论过程中,重点放在异同上,并针对分析结果得出了理论背景。调查结果表明,线人认为没有太多时间优先考虑与学校心理健康相关的预防。缺乏资源,时间和精神健康知识。学校拥有的知识通常仅基于经验,而良好的经验基础需要时间来积累。这会对作为老师经验基础的学生产生不利影响,而不是对事先具有理论知识的老师产生影响,并且可以集中于完全防止学生发展出任何心理障碍。根据法律,主要由健康护士负责学生在学校的心理健康,但由于健康护士很少上学,实施此类措施的机会非常有限。平均而言,健康护士每周有一个半天的工作时间,这时应该能够为学校的学生预防任何困难或疾病。但是,健康护士并不仅要对学生的健康负责,因为《教育法》要求学校为改善学校环境以促进学生的健康提供便利,并且根据协作改革,它是学校健康服务的合作伙伴。在实践的基础上,不仅是理论上的加强协作,更好的沟通以及更明确的责任可能是在学校开展心理健康预防工作的起点。这对学生是有益的,并且符合强加于学校的公共准则的要求。

著录项

  • 作者

    Berentsen, Ingvild Therese;

  • 作者单位
  • 年度 2013
  • 总页数
  • 原文格式 PDF
  • 正文语种 no
  • 中图分类

相似文献

  • 外文文献
  • 专利
代理获取

客服邮箱:kefu@zhangqiaokeyan.com

京公网安备:11010802029741号 ICP备案号:京ICP备15016152号-6 六维联合信息科技 (北京) 有限公司©版权所有
  • 客服微信

  • 服务号